perjantai 14. kesäkuuta 2013

Turkiksille ostokielto


Parasta aikaa kansalaistemme 'eliittiosa' pähkäilee kansalaisaloitteen kimpussa, turkistarhauksen pakkokieltoa puolustellaan eläinten oikeuksien polkemisesta ja eettisistä lähtökuopista, väittäen eläinten kärsivän pienissä elintiloissa - eihän esim. vankilaan pakkohoitoon sijoitettu ihminenkään saa käyttöönsä normaalia reviiriään merkitsemistään varten, mitä pirua pikkuinen minkki tarvitsisi monta hehtaaria elintilaa, jollaista Vihreät vaativat. Minun käsittääkseni kanoilla, sioilla, kalkkunoilla ym. eläinlihatehdastuotantotiloilla on huutava neliöiden puute, ahtauteen on vain sopeuduttu, niin kuin 'silakat purkissa' mentalilla.

Sama ahtaus koskenee myös kalojen kasvatusta, ahtautta on myös lastenkasvatuslaitoksissa, siinäkin mitassa ettei kasvattajat ja kasvatettavat aina mahdu samaan luokkahuoneeseen.
Ainoa keino turkistarhauksen ja turkiseläineten ongelmiin on turkisten täysostokielto, niin kuin on hyväksi nähty jo aiemmin asetettu seksinostokielto.
Turkistarhauksen kieltäminen ei poista markkinoilta turkiksia, ellei myös turkiseläinten metsästystä kielletä lainsäädännöllisin keinoin.
Siinähän olisi uusille poliiseille kysyntää ja entiset tarhaajat vain poliisiopistoon kursseille.
Aina, missä karvainen mirri tai minkki vilahtaa niin poliisi perään ...


Ei kommentteja: