perjantai 14. kesäkuuta 2013

Huorittelijat ja rasistittelijat

Huorittelija ja rasistittelija ovat kuin siamilaiset kaksoset, mutta eri isän jyryämät.

Huorittelusta rapsautetaan sakot, entä rasistittelusta – samanlainen asianosainenhan rasistittelun kohteeksi joutunutkin on.

Ruususta sai huoritella halvalla Nettiherjaajia sakotettiin 4.11.2008 14:22 [Tietokone] 

Ruususta sai huoritella halvalla Tuomarin nuija paukahti Espoon käräjäoikeudessa pääministerin ex-morsiammen herjausjutun päätteeksi.

Viisi Susan Ruususta nettikeskustelussa parjannutta sai pahoista sanoistaan sakkoja, mutta selvisivät varsin halvalla.

Tuomarin mukaan tekoja ei kuitenkaan haluttu vähätellä. Sakot vaihtelivat 15 ja 25 päiväsakon välillä.
Raskaimmillaan maksettavaa tuli 360 euroa, halvin tuomio oli 90 euroa.

Lisäksi tuomitut määrättiin maksamaan pienet kipurahat uhrilleen. Näistä kertyi yhteensä 550 euroa. Helsingin Sanomien verkkoversion mukaan jutun tuomari piti selvänä, että viestit olivat loukkaavia ja että niistä seuraa rikosoikeudellinen vastuu.

Tuomari myös korosti, ettei tuomioilla vähätellä tapahtunutta. Susan Ruusunen sai viime vuonna lokaa niskaansa muun muassa huorittelun muodossa netin keskustelupalstoilla julkaistuaan kirjansa, jossa kertoi suhteestaan pääministeriin.

Erityisen aktiivista mustamaalaus oli Suomi24-palvelussa. Ruusunen teki kirjoittelusta tutkintapyynnön. Poliisi selvitti kirjoittajia ip-osoitteiden perusteella, mutta kaikkia syytteen ansaitsevia ei kyetty löytämään.

Viiden tuomitun lisäksi syytteessä oli kuudeskin teräväkielinen, mutta hän sopi jutun Ruususen kanssa käräjäsalin ulkopuolella. http://www.tietokone.fi/artikkeli/arkisto/2008/ruususta_sai_huoritella_halvalla

Mutta, mutta onkos jotenkin maailmankirjanlehdet kääntyneet, ikään kuin rasistittelijan edunvalvontaosastoksi. Eikö siis asia olekin niin, että Suomessa saa toista nimittää huoraksi tai rasistiksi, mutta huorittelija saa rapsut... Kun taas rasistittelija saa hurraa huudot ja kättentaputukset, median parhailta osaajilta... Eivätkö rasistijihadkiimaiset huomaakaan rasistittelun loukkaavaa dimensiota...?

Ei kommentteja: