torstai 26. elokuuta 2010

Tosimies tai -nainen

Kuka on se tosimies tai -nainen, onko se Orimattilasta vai Somaliasta, vai kenties ihan vain jostakin. Mitkä ovat tosimiehen tai -naisen tunnusmerkit; onko ne munat, onko se herrasmiesmäisyys tai rouvasnaismaisyys, avaako ne ovet ja kelle, alistamalleen naiselle tai miehelle, vaiko tasavertaiselle kumppanille, kumman vuoro on levittää takkinsa lätäkön suojaksi.

Oliko tosimiehiä ne kokelaat, jotka aikoivat lähteä Ruotsiin tai Kanadaan jos Neuvostoliitto hyökkäisi Suomeen, edellä kuvatun sain kuulla kun siivosin kokelaiden tuvan oven takana käytävän sikinhienoista pintaa ollessani alokkaana Suomen Armeijassa kuusikymmentä-luvulla.

Tai oliko isäni tosimies kun ei tahtonut sotaa vaikka anoppi oli sitä mieltä, että silimmiinvälliin ryssää. Oli sanonut isälle; ”Mitä sinä Eino itket, eihän Osmokaan itke, silimmiinvälliin ryssää Osmokin ampuu”. Loppuelämäkseen sai anopin vihat isäni päällensä – miksei tullut USA ajoissa apuun, odottiko se, että Saksa lyö Neuvostoliiton ja sitten pääsee ruumiinpalvontaan.

Onko tosimies tai -nainen se peräkammarin poika tai tyttö joka on mammanpojaksi tai -tytöksi jäänyt sinne jumalanselän taakse perferiaan ilman kumppania.
Vaiko se insinööri joka otti SDP:n tai Kokoomuksen tai Kepun jäsenkirjan ja sai Tampereelta hyvän virkamiespestin, oliko se tosimies tai -nainen 70-luvulla Suomessa, vain oma itsekäs halu omaan hyvinvointiin.

Ovatko tosimiehiä ne puliukot jotka ”köyrypubeissa” kolmoskaljaa ryystävät aamiaiseksi.
Missä ovat puliakat, ne tosinaiset, jos on puliukkoja täytyy olla myös puliakkoja, niin, missä ne ovat, onko siveyspoliisi korjannut puliakat jonnekin?

Onko tosimies tai -nainen se, joka huutaa tasa-arvon perään; samat edut sosiaaliturvasta sekä miehelle että naiselle. Saako mies tai nainen huoltajuuden oikeudenmukaisesti, kenen lapsia ovat yhteiset lapset.

Kaataako tosimies tai -nainen naisen tai miehen silloin kuin haluttaa.

Olinko minä tosimies kun en lyönyt naapuria kun se minua loukkasi, olisiko minun vielä kun olin poikanen, pitänyt hakata naapurin emäntä, kun se huusi tullen- mennen, kun kuljin kouluun hänen tonttinsa ohitse: ”Saatanan mustan huoran ja kulku-ukon penikka, perkeleen sekasikiö”.
Tätä huutoa jatkui kolmetoista vuotta, joka kerta kun ohitin kyseisen tontin minua uhattiin heinäseipäin, heinähangoin tai vastaavin astaloin.

Ovatko tosimiehiä tai -naisia ne jotka lähtevät sotaa pakoon Irakista, Somaliasta, Afganistanista, Kurdistanista tai mistä hyvänsä,

Minäpä sanon näin; tosimiehiä ja -naisia ovat juuri ne, jotka lähtevät sotaa pakoon, sodalla ei saavuteta mitään todellista hyvää, ei oikeudenmukaisuutta, ei pysyvää rauhaa.

Mutta miten Suomi vastaanottaa sotapakolaiset, ahtaa heidät suljettuihin motelleihin niin kuin minkit häkkeihinsä, onko se ihmisarvoista, homeinen suljettu motelli kaukana keskustasta, jos minä olisin sotapakolainen, haluaisin pienen maapalan ja pienen mökin missä voisin kasvattaa talven varalle vihanneksia ja juureksia, etten olisi köyhäinavun varassa totaalisesti.

Niinpä ehdotan, että Suomen uudeksi kotimaaksi valinneet tulokkaat asutetaan rantaruotsalaisten ja ahvenanmaalaisten nykyisin hallinnoimille maa-alueille, elinkelpoiset tilukset hajasijoitetaan tasaisesti puhtaasti ruotsinkielisten joukkoon, tällä toimella saavutetaan nopea integroituminen ja uuden kotimaan kielitaito, sekä työtä jo heti maahan tullessa; jokainen uuteen maahan muuttanut on itsensä herra omalla tiluksellaan, saaden elantonsa ja toimeentulonsa omien käsiensä työn tuloksena, näin ollen vihamielisesti uusiin asukkaisiin suhtautuvat eivät voisi väittää maahanmuuttajien loisivan muiden kustannettavana.

Ei kommentteja: