lauantai 27. syyskuuta 2008

Mitä isot edellä

Jos haluat sotaa - liity Natoon. Jos haluat luovutetut alueet takaisin - aloita sota.
Te "liisajaakonsaaret", ”paavolipposet”, "alexanderstubbit”, ”tuulikkiukkolat”, "marttiahtisaaret" ”ym” ottakaa "aseenne" omaan käteen, älkääkä yllyttäkö muita siihen mitä itse haluatte – todistaessanne tästä ”turvanantajasta” kuin lahkoliikkeet "Taivas-tiestä".
Eikös nämä Natoon menijät ole hengeltään samoja kuin ne vanhan rajan ylittäjät siinä ”erillissodassa” Saksan rinnalla silloista Venäjää (Union of Soviet Socialist Republics 1922 – 1991) vastaan, niitä joille riittää murut herrojen pöydiltä ja pöydän alta - silloin Hitlerin kuin nyt Bushin - ja heidän lakeijoidensa kantapään alta.

Edellä kirjoitettu on sarkastinen aasinsilloitettu näky – en tahtoisi sen olevan visio mihinkään.

Tämä tässä alla on tosi ja niin myös tapahtunut.

Kuoleman moottoritieksi kutsutaan tieosuutta Kuwaitissa, joka tunnetaan virallisesti nimellä moottoritie 80. Se vie Al-Kuwaitista Abdaliin Irakin vastaiselle rajalle. Persianlahden sodan loppuvaiheessa vuonna 1991 Irakin vastainen koalitio tai liittouma tuhosi Kuwaitin pääkaupungista perääntyvien Irakin vakinaisen armeijan ja palestiinalaismilitanttien saattueen, jossa oli tuhansia ajoneuvoja. Muitakin, merkittäviä saattueita tuhottiin samoihin aikoihin vastaavalla tavalla. Al-Kuwaitista Irakin Basraan kulkevalla rannikkotiellä tuhottiin Saddam Husseinin eliittijoukkojen eli kansalliskaartin saattue.
Helmikuun 24. USA:n johtama liittouma käynnisti maahyökkäyksen, joka kukisti muutamissa taisteluissa ilmaiskujen nujertaman Irakin armeijan varsin helposti. Vetäytyvä Irakin armeija tuhosi ja ryösti omaisuutta Kuwaitista, sytytti lukuisia öljylähteitä tuleen ja laski öljyä Persianlahteen (Irakin kannan mukaan öljy pääsi mereen liittouman tuhoamista tankkereista). Irakin armeija kuitenkin pysyi Kuwaitin pääkaupunki (Al-)Kuwaitissa, eikä liittouma uskaltanut hyökätä sinne maavoimin peläten valtavaa hävitystä kaupungissa. Irakilaiset taas olivat jäämässä kaupunkiin saarroksiin.
Neuvostoliitto teki sodassa tulitaukoesityksen ja saikin tappion kärsineen Irakin lupaamaan vetää joukkonsa Kuwaitista. Liittouma ei esitystä tässä vaiheessa enää hyväksynyt vaan sen tavoitteena oli tuhota Saddam Husseinin sotilaallinen mahti. Irakilaisten (Al-)Kuwaitissa ollut armeijakunta alkoikin vetäytyä takaisin Irakiin yhtenä valtavana autosaattueena ja muutamana pienempänä saattueena.
Aavikolla kulkeva saattue oli erityisen helppo maali täydellisen ilmaherruuden saavuttaneelle liittoumalle, ja saattuetta tulittaneet nimittivätkin tapausta "kalkkunan ampumiseksi" (engl. Turkey shooting – tämä on sanonta, joka kuvaa erityisen helppoa maalitaulua). Kriitikkojen mielestä kyseessä ei ollut varsinaisesti taistelu vaan yksipuolinen tuhoaminen. Oman traagisen sävynsä tuovat saattueessa todennäköisesti olleet kuwaitilaiset panttivangit, ihmiskilvet.
Sotilaskalustoa, ajoneuvoja, ryöstösaaliista ja ihmisten palaneita ruumiita täynnä ollut kilometrien mittainen tieosuus tunnettiinkin pian nimellä "kuoleman moottoritie" (highway of death). Tien varrelle jäänyt käyttökelpoinen omaisuus hävisi ryöstelijöiden ja keräilijöiden mukaan. Romut raivattiin tien sivuun. Kuolleet haudattiin lähistölle joukkohautoihin. Vainajien määrää ei tällöin laskettu. Autonromutkin on sittemmin siivottu pois omaan "joukkohautaansa".”

Edellä kuvattu tapahtuma lienee maailman historian raukkamaisin ja raain selkään ampuminen.

Sanonta ”sodassa ja rakkaudessa jne.” toteutuu tuossa ”Kuoleman moottoritiessä” täydellisesti: silmitön viha arabeja kohtaan ja "raamatullinen" rakkaus isänmaata kohtaan – nämä tekijät antavat näille hirviöille luvan kaikkinaisiin mahdollisiin toimiin, kaikki tämä tehtiin täydessä ruumiin- ja mielentilassa kuten tehtiin Jokelassa ja Kauhajoella – niin, että ammuttavat olisivat voineet mitenkään puolustautua. Tosin nämä tovereitaan surmanneet raukat eivät tohtineet jäädä katsomaan seuraamuksia omista teoistaan, en tiedä miten monta näistä moottoritietappajista on päätynyt itsemurhaan.

Mihin johtopäätelmään tässä voisi tulla. Mielestäni kenelläkään ei voi eikä saa olla auktoriteettia joka antaa luvan puolustuskyvyttömän surmaamiseen.
En ole kuullut, että Haagin Kansainvälinen rikostuomioistuin (International Criminal Court, ICC) olisi syyttänyt näitä moottoritiesurmaajia. Kansainvälinen rikostuomioistuin tuomitsee muun muassa henkilöitä, jotka ovat syyllistyneet vakaviin kansainvälisiin rikoksiin. Rikostuomioistuimella on valta tuomita sotarikoksista, rikoksista ihmisyyttä vastaan ja joukkotuhonnasta (eli niin sanotusta kansanmurhasta). Tuomioistuimen toiminta alkoi vuonna 2002. Josko tämä selkään ampuminen ei ole rikostuomioistuimen mielestä vakava.

Ei kommentteja: